Fii eroul generației tale!
Contact: +40 761 228 781

ZIUA DRAPELULUI SĂRBĂTORITĂ LA MANGALIA

Ziua Drapelului a fost marcată astăzi la Mangalia în prezența ofițerilor Garnizoanei Mangalia, a oficialităților locale și a localnicilor.

Locația aleasă a fost Portul Turistic Mangalia, unde s-a înălțat mândrul drapel al țării pe ritmul imnului național ”Deșteaptă-te, române!” intonat de toți cei prezenți.

După oficierea unei slujbe religioase de sfințire a catargului și drapelului național, cmdr. Vasile Chirilă, comandantul Garnizoanei Mangalia, a prezentat importanța simbolurilor naționale pentru suveranitatea țării și păstrarea lor ca valoare în educația tinerei generații.

Primăria Muniipiului Mangalia a fost reprezentată la tribun vorbitorilor de doamna consilier Ana Toma, care a vorbit despre semnificația istorică a acestei zile.

Evenimentul a continuat cu parada militară care a stârnit aplauzele publicului. A urmat caravana grupurilor folclorice participante la Festivalul Tinereții din Mangalia. Fiecare ansamblu a oferit spectatorilor inedite momente artistice, specifice zonei de provenință.

Foarte apreciat a fost grupul moților din zona Carei, care au intonat Imnul lui Iancu fluturând steagurile specifice comunităților lor folclorice. Imnul a deschs seria cântecelor tradiționale pigmentate cu dans în perechi, în acompaniamentul acordeonistului Gheorghe Fodor. Publicul a fost antrenat la dans și prestația lor a fost intens aplaudată.

 

Detalii Viorel Stoica, directorul Festivalului Tinereții, 0761228781

Lasati un Comentariu